Urbackup Server with UrBackup Client for Microsoft Hyper-V issue

Hi
I’m currently running UrBackup server 2.5.26 (on debian).
There are 2 servers (Hyper-v 2019) with UrBackup Client for Microsoft Hyper-V 2.x installed.
on one of them is trial - second one is licensed one (and this one works ok but “he” was first :wink:

Licensed one is visible in web console and all his vm’s are there and backuping ok.
second one (trial) is also visible there but Vm’s are not there :frowning:

Right now im not sure what is going on - is there any limit that on one urbackup server there can be only 1 urbackup client for m$ hyperv ?
all vm’s are on version 9.

log file:

2022-10-16 15:35:53: Loaded -fileserv- plugin
2022-10-16 15:35:53: Loaded -fsimageplugin- plugin
2022-10-16 15:35:53: Loaded -cryptoplugin- plugin
2022-10-16 15:35:53: SQLite: recovered 41 frames from WAL file C:\Program Files\UrBackup\urbackup\backup_client.db-wal code: 283
2022-10-16 15:35:53: urbackupserver: Server started up successfully!
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: Backup privileges set successfully
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: Backup privileges set successfully (SE_SECURITY_NAME)
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: Backup privileges set successfully (SE_RESTORE_NAME)
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: Binding UDP socket at port 35622…
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: done.
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: Disabling new behavior…
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: Servername: -HYPERV3-
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: Server started up successfully
2022-10-16 15:35:53: FileSrv: UDP Thread startet
2022-10-16 15:35:53: Started UrBackupClient Backend…
2022-10-16 15:35:53: Filesystem. Vol="\?\Volume{71c0b448-2973-4a33-8a49-c9452d4d2a68}" Name=“recovery” Type=“ntfs” VPaths=0 Size=523235328
2022-10-16 15:35:53: GPT formated hard disk encountered. No bootable flag. Attributes = -9223372036854775807
2022-10-16 15:35:53: Do not automount is set
2022-10-16 15:35:53: System partition is set
2022-10-16 15:35:53: Bootable flag set for volume
2022-10-16 15:35:53: Found potential candidate: \?\Volume{71c0b448-2973-4a33-8a49-c9452d4d2a68}\ Score: 3
2022-10-16 15:35:53: Filesystem. Vol="\?\Volume{36048123-a76c-408e-bd84-9f6d79393b8e}" Name="" Type=“ntfs” VPaths=1 Size=959010828288
2022-10-16 15:35:53: Filesystem is System partition. Skipping…
2022-10-16 15:35:53: Filesystem. Vol="\?\Volume{01085917-3027-4b53-af2c-42ca2e34f3b4}" Name=“data” Type=“ntfs” VPaths=1 Size=20001107992576
2022-10-16 15:35:53: GPT formated hard disk encountered. No bootable flag. Attributes = 0
2022-10-16 15:35:53: Bootable flag not set for volume
2022-10-16 15:35:53: Filesystem. Vol="\?\Volume{4542ac4f-a675-45b9-aa5d-41c1eabcaa9f}" Name="" Type=“fat32” VPaths=0 Size=99614720
2022-10-16 15:35:53: GPT formated hard disk encountered. No bootable flag. Attributes = -9223372036854775808
2022-10-16 15:35:53: Do not automount is set
2022-10-16 15:35:53: Bootable flag not set for volume
2022-10-16 15:35:53: Found potential candidate: \?\Volume{4542ac4f-a675-45b9-aa5d-41c1eabcaa9f}\ Score: 3
2022-10-16 15:35:53: Selected volume \?\Volume{71c0b448-2973-4a33-8a49-c9452d4d2a68}
2022-10-16 15:35:53: System dir: C:\Windows
2022-10-16 15:35:53: Volpath: \.\C:
2022-10-16 15:35:53: EFI partition with type UUID {DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC}
2022-10-16 15:35:53: EFI partition with type UUID {C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B}
2022-10-16 15:35:53: EFI System Partition is at \?\GLOBALROOT\Device\Harddisk0\Partition2
2022-10-16 15:35:54: Looking for old Sessions… 0 sessions
2022-10-16 15:35:54: Internet only mode not enabled. Waiting for local server for 3:00…
2022-10-16 15:36:01: urbackupserver: No available slots… starting new Worker
2022-10-16 15:36:01: ClientService cmd: #IzosOuX6aPFXIfESbAWGP#1CHANNEL capa=4096&token=59TdAAs8K31ydc7Vjsf8&restore_version=1&startup=1&virtual_client=
2022-10-16 15:36:01: New channel: Number of Channels: 1
2022-10-16 15:37:01: ClientService cmd: PONG
2022-10-16 15:38:01: ClientService cmd: PONG
2022-10-16 15:39:01: ClientService cmd: PONG
2022-10-16 15:39:40: ClientService cmd: #IzosOuX6aPFXIfESbAWGP#CAPA
2022-10-16 15:39:41: rc=0 hasError=true state=0

1 Like

Could be an issue with 2.5.x compatibility. Will look into this.

ok thanks :slight_smile: right now im not sure - should i downgrade or not ? is it possible at all ?

any update ? we want to buy another license but right now its not working as it should :frowning:

Experiencing this issue as well.
Applied a trial license (as the only hyper-v server), but the VM’s are not being added.

  • client:
    – agent version 2.2.20-hyperv
    – OS: Windows Server 2022
  • server:
    – version 2.5.26
    – Debian 11 Bullseye

I am experiencing this as well on licensed systems. They show all Hyper-V vms as offline after upgrade to server version 2.5.26.

upgraded to v2.5.27, but the issue persists.

Have you been able to look into this?
Thank you