Failed - CONNECT error - I don't have any more options to solve


#1

I use UrBackup only from internet and some customers are with the error type Full Backup of servername failed-CONNECT error, and I do not know what to do.

  • Client version: 2.2.6

  • Server version 2.3.0 Beta (because already tried the stable version 2.2.6 and did not work)

  • Client operating system: Server 2008 R2 updated.

  • Server operating system: Windows Server 2012 R2 updated.

What I’ve already tried:

  • I have already disabled the antivirus and firewall server and client without success.
  • Already reinstalled the client system, already deletes the client on the server, already registered again, without success.
  • I have already reinstalled the Urbackup Server, without success.
  • I’ve done chekdisk/r on the client without success.
  • Already rode Remove_unknown. bat, Cleanup_database. bat, Cleanup. bat, without success.
  • I have already rebooted the server and client operating system without success.
  • Already checked the VSS on the client, there are no errors in Windows.
  • I have already added the Administrator account as permission for the UrBackup Client service, without success.
  • I already bought the version Urbackup CBT, also without success.

Log: |11/07/18 12:15 |INFO |Starting unscheduled full file backup…|
|—|---|—|
|11/07/18 12:15 |DEBUG |servername: Connecting for filelist…|
|11/07/18 12:15 |DEBUG |servername: Waiting for filelist|
|11/07/18 12:15 |DEBUG |servername: Connecting for filelist (async)…|
|11/07/18 12:15 |DEBUG |servername: Failed to connect to client. Retrying in 10s|
|11/07/18 12:15 |DEBUG |servername: Connecting for filelist (async)…|
|11/07/18 12:18 |INFO |CBT not enabled for volume “c:”|
|11/07/18 12:18 |INFO |CBT not enabled for volume “d:”|
|11/07/18 12:18 |INFO |Indexing of “DB” done. 1 filesystem lookups 0 db lookups and 0 db updates|
|11/07/18 12:18 |INFO |Indexing of “Settings” done. 1 filesystem lookups 0 db lookups and 0 db updates|
|11/07/18 12:18 |INFO |Indexing of “FOLDERS” done. 810 filesystem lookups 0 db lookups and 0 db updates|
|11/07/18 12:18 |INFO |Indexing of “BD_ACCESS” done. 1 filesystem lookups 0 db lookups and 0 db updates|
|11/07/18 12:18 |INFO |Indexing of “BD_MONEY” done. 1 filesystem lookups 0 db lookups and 0 db updates|
|11/07/18 12:18 |DEBUG |servername: Doing backup without hashed transfer…|
|11/07/18 12:18 |ERROR |Full Backup of servername failed - CONNECT error|
|11/07/18 12:18 |ERROR |Backup had an early error. Deleting partial backup.|


#2

Since you’re doing internet backup have you specified the correct address of the server? If DNS does it resolve? Have you opened the http admin interface from the client: http://server_name_or_ip:55414 and did it load?

https://www.urbackup.org/administration_manual.html#x1-440008.1.2


#3

Yes, it load. I have 8 clients from internet, and 6 resolve the dns, ping ok, acess backup ok, but after create a one week than backups, the error failed-CONNECT error came after start a incremental backup of files.
Some 2 clients are normal, and have a same configuration another clients.
My IP is fixed and valid over internet.


#4

Trying again, I created a new VM with Windows 2012R2 only, and installed the Urbackup Server.
There is no antivirus, just the Urbackup server.
I made configiruation for only 3 clients via internet, and the error remains the same.

13/07/18 17:23 DEBUG servername: Connecting for filelist…
13/07/18 17:23 DEBUG servername: Waiting for filelist
13/07/18 17:23 DEBUG servername: Connecting for filelist (async)…
13/07/18 17:24 DEBUG servername: Failed to connect to client. Retrying in 10s
13/07/18 17:24 DEBUG servername: Connecting for filelist (async)…
13/07/18 17:26 INFO CBT not enabled for volume “c:”
13/07/18 17:26 INFO CBT not enabled for volume “d:”
13/07/18 17:26 INFO Indexing of “BD_ACCESS” done. 1 filesystem lookups 0 db lookups and 0 db updates
13/07/18 17:26 INFO Indexing of “BD_MONEY” done. 1 filesystem lookups 0 db lookups and 0 db updates
13/07/18 17:26 DEBUG servername: Doing backup without hashed transfer…
13/07/18 17:27 ERROR Full Backup of servername failed - CONNECT error
13/07/18 17:27 ERROR Backup had an early error. Deleting partial backup.

I tried to switch from Hash to Brutus too, without success.
I already rebooted and reinstalled the urbackupclient, without success.


#5

I’m spitballing, try focing a full backup from server interface. Been having an interrupted incremental backup cansuing backup issues here (different error).

Verify client to server connectivity as well.